Två goda vegrätter

God morgon allesammans!
 
Nu sitter jag hos Elina, och vi pluggar för fullt. Det känns så skönt att göra mycket nu i början, för att sedan kunna slappna av mer under jullovet. Men nu är det snart vinter, och med vintern blir det kallare. Därför har jag börjat göra olika soppor varje vecka, eftersom det värmer ens kropp och själ. I veckan gjorde jag en supergod broccolisoppa med potatis och lök, och här kommer receptet för er som vill testa, plus en liten bonusrätt som är superenkel!

BROCCOLISOPPA
Du behöver:
250 gram broccoli
3 små potatis
1 gul lök
Rosépeppar
Grönsaksfond
Vatten
Salt
Tryffelolja
2 dl matlagningsgrädde
 
Så här gör du:
- Koka upp 12 deciliter vatten och ha i den mängd grönsaksfond som står på förpackningen.
- Hacka potatisen, skär upp löken och skär broccolin i mindre bitar (jag använde fryst, som jag tog ut från frysen lite innan så den fick tina lite).
- Lägg i alla grönsaker i det kokande vattnet, och låt koka i 10 min.
- Mixa grönsakerna och vattnet till en slät och lagom tjock konsistens.
- Rör i 2 dl matlagninsgrädde och koka upp igen.
- Smaka av med tryffelolja, rosépeppar och salt.
- Servera med knäckebröd eller färskt lantbröd.

RÖDBETOR MED FETAOST
 
Du behöver:
Rödbetor
Fetaost
Olja
Salt
 
Såhär gör du:
- Skala och skär upp rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form.
- Strö över fetaost, rigla över lite olja och strö över lagom med havssalt.
- Sätt in i ugnen på 225* i cirka 30 minuter.
- Servera med valnötter och honung, eller ät som det är.
Det ser kanske inte så inbjudande ut, men det är SÅ GOTT!!

 
Nu har ni två nya recept att testa till veckan. Hoppas ni får en fortsatt bra lördag. Vi hörs!
Mvh Synne❤️❤️❤️