Dagens rätt: Morotssoppa



Om det är något jag passar på att göra nu när jag är hemma så är det att laga mat. Tycker det är kul att få laga till andra och övning ger ju färdighet. Igår lagade jag hamburgare med tillbehör och idag blev det en av mina favoritsoppor.
För 6pers:
1kg morötter
1kg morötter
2st gul lök
Färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
mjölk
Räkor
Fetaost
Skala och dela morötterna i mindre bitar. Dela löken och hacka ingefäran ( jag kör ganska mycket ingefära för att det är så gott!) Detta fräser du sedan i olja och låter det puttra i 15min med lite vattan och grönsaksbuljongen.
Mixa sedan rubbet till en slät smet med stavmixer. Tillsätt kokosmjölken och späd ut med mjölk tills du får till lagom konsistens. Mixa runt och smaksätt med salt och peppar. Servera med önskad topping. Jag körde på räkor och smulad fetaost.
Till detta köpte jag ett grekiskt lantbröd med färskost och grön tapenade som pålägg. SÅ GOTT med den kombon!
Denna soppa gick verkligen hem hos familjen så ni borde prova! Receptet kommer från Stories café där jag jobbade förr.
/E