Morotssoppa 2.0

God söndag kompisar!
 
I veckan gjorde jag en morotssoppa med utgångspunkt i ett recept som Elina publicerat här på bloggen för ett tag sedan. Jag gjorde däremot lite annorlunda, men halelujah vad gott det är. Att göra en lite tjockare soppa är perfekt nu på hösten, dels är det ju säsong för alla möjliga rotfrukter och dels för att en soppa värmer skönt. 
 
För 6 portioner:
1kg morötter
2st gul lök
Färsk ingefära
1 burk lätt kokosmjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
Mjölk
Palsternacka
Fetaost
Tryffelolja
 
Skala och dela morötterna i mindre bitar. Dela löken, palsternackan och hacka ingefäran (jag kör lagom med ingefära, eftersom jag inte är superförtjust i det). Detta fräser du sedan i olja och låter det puttra i 15min med 4 dl vattan och grönsaksbuljongen. 
 
Mixa sedan allt ovan till en slät smet med stavmixer. Tillsätt kokosmjölken och späd ut med mjölk tills du får till den konsitens du önskar. Mixa runt och smaksätt med salt, peppar och tryffelolja. Servera med önskad topping. Jag körde på rostade solroskärnor och fetaost. På sidan kan man ha grovt, grekiskt lantbröd till, men soppan är ganska mättande i sig.

Detta recept MÅSTE ni bara testa, så förbannat gott, och så otroligt billigt.
Mvh Synne❤️❤️❤️